“Happy Halloween” sau care-i treaba cu Halloween-ul


Halloween este o sarbatoare anuala celebrata anual pe data de 31 octombrie.  In America si Canada veti spune dumneavoastra acum.  Corect!  De ceva ani, am "importat" sarbatoare.  Anual,  acestia cumpara decoratiuni interioare si obiecte decor,  masti si  
organizeaza petreceri tematice. In termeni populari, am adoptat o sarbatoare. Dar ce reprezinta sarbatoarea Halloweenului  si de unde se trage ea?
Aceasta sarbatoare isi are radacinile in vechi traditii europene, mai exact in festivalul celt Samhain, unde oamenii aprindeau artificii si purtau costume pentru a alunga fantomele, fiind totodata un element ce marcheaza trecerea dintre toamna si iarna.
 Traditia purtarii costumelor are atat radacini europene cat si radacini celtice.  Sute de ani in urma, iarna era un anotimp infricosator ce aducea nesiguranta intrucat rezervele de hrana erau limitate si totodata multora le era frica de intuneric.  In seara de Halloween, atunci cand se credea ca fantomele se intorc pe pamant, oamenii se temeau ca se vor intalni cu ele daca isi paraseau locuinta.  Scopul costumelor este asadar “camuflajul” astfel incat fantomele sa confunde oamenii cu alte spirite rele.


De aici a pornit.  Treptat, a fost preluata de multe alte tari care au apreciat ideea costumelor si mai ales a distractiilor ce se desfasoara in perioada Halloween-ului.  Deci, anul acesta ce costum preferati?

Cateva din produsele recomandate pentru Halloween le gasiti AICI sau AICI


P.S. Nu uitam nici de sarbatorile noastre.  Revenim cu post despre Sf.Andrei ,  noaptea strigoilor si a farmecelor. Buhuhu

Sursa: www

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu