Masini de scris


Istoria mașinii de scris- varianta scurtă


Cred că putem să punem de acord încă de la început că fără invenția mașinii de scris nu am fi putut progresa și totodată eu nu aș fi putut să împărtășesc asta cu voi. Acest instrument stă la baza
comunicării încă din secolul al XVIII-lea primul patent fiind acordat lui Henry Mill existand o mentiune a unui instrument care sa redea scrierea de tipar intr-o maniera greu de contrafacut. Abia dupa un secol a aparut si masina functionala inventata de catre Pellegrino Turri pentru a sprijini persoanele oarbe. Stiti dvs ca acest intrument de scris a cunoscut 400 de variante pana la momentul actual?
Momentul de vârf a fost atins în 1950 când în SUA media de vânzări a atins 12 milioane de unități
In ceea ce priveste masina de scris electrica, aceasta a debutat in 1902 avand un design standardizat de catre firmele producatoareAstazi am decis sa ne laudam cu unul dintre modelele detinute de noi care chiar daca nu este de colectie, reuseste sa impresioneze printr-un stil si o culoare aparte pentru anul 1967 in care a fost creat. Vorbim despre un Olivetti Studio 45. Chiar si numele acestei masini inspira arta, ea fiind construita pentru a face fata la un volum mare de hartii..si idei . Chiar si atingerea pe tastatura suna..artistica nesimtindu-se deloc mecanica. Eh. Ce ziceti? V-am convins?


Sursa : Google

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu