Antichitatile

De ce ne plac antichitatile? 

Atunci cand ne referim la antichitati ce imagine ne apare automat in minte? Cred ca unii dintre noi ne gandim la obiectele din casa bunicii si ceilalti ne gandim la toate
lucrurile de valoare pe care le-am vazut in diverse documentare sau galerii de arta.

Antichitatile reprezinta acele obiecte de colectie avand valoare...financiara sau sentimentala. Cred ca cele care isi lasa mai mult amprenta asupra noastra sunt cele avand valoare sentimentala.. Placerea de a colectiona adesea are la baza o experienta personala care se intensifica si se extinde in multe moduri de-a lungul timpului. Spre exemplu ,o persoana poate pastra amintirea unui obiect pe care il va cauta de-a lungul timpului intr-un magazin de antichitati.

Deci? De ce ne plac aceste obiecte cand in ziua de azi este mai usor sa cumparam nou?

Eu cred ca noi,cei care apreciem si colectionam antichitatile avem motivele noastre serioase si nu prea. O parte dintre noi suntem atrasi de ideea ca antichitatile isi cresc valoarea de-a lungul timpului (lucru adevarat doar in anumite cazuri) , altii o facem de dragul placerii de a cauta si gasi articole ce au patina timpului.

 Un alt procent este reprezentat de colectionari  cei care sunt pe o nisa si aduna doar un anumit tip de obiecte ( ceasuri, medalii, timbre s.a.md. ). Aici lucrurile se complica pentru ca anumite obiecte costa o avere,  nu sunt usor de procurat si trebuie sa te feresti de falsuri care sunt la orice colt.

Incercam sa mai dezbatem in posturile urmatoare mai pe larg tema.

Magazinul nostru Anticmag si showroom-ul Anticmag

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu